Megszűnhet a Skype
2009. augusztus 18. írta: vecseilaszlo

Megszűnhet a Skype

Ha a jogi vitát nem sikerül rendezni, vagy nem sikerül egy alternatív megoldást kifejleszteni, nem lesz tovább működtethető a szolgáltatás – ismerte el a tulajdonos Ebay.

Forrás: ITcafé
Szerző: Barna József


"Az Ebay régóta szabadulni szeretne az üzleti profiljától idegen, ugyanakkor egyre javuló pénzügyi teljesítményt nyújtó, a legutóbbi negyedévben az anyacégnek 170 millió dollár árbevételt termelő Skype-tól. A lehetséges forgatókönyvek között az üzletág eladása és a tőzsdei bevezetés is szerepel, de egy, az utóbbi hónapokban kibontakozó váratlan fordulat boríthat minden korábbi tervet.

Az internetes aukciósház legutóbbi, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott közzétételéből ugyanis kiderül: egy licencvita miatt veszélybe kerülhet a rendkívül népszerű, több mint 480 millió regisztrált felhasználóval rendelkező VoIP- és üzenetküldő alkalmazás jövője. Eddig nem volt közismert, de az Ebay nem jutott hozzá minden, a kliens működését biztosító technológiához akkor, amikor 2005-ben körülbelül 3,1 milliárd dollárért megvásárolta a több észak-európai ország koprodukciójában működtetett Skype-ot." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr371307457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása