IT lábjegyzet: Cloud computing (Cloud/2)
2009. augusztus 14. írta: vecseilaszlo

IT lábjegyzet: Cloud computing (Cloud/2)

"Megmondták a költõk régen, legjobb kis felhõnek lenni az égen..."


Forrás: KFKI Csoport - Dr. Bőgel György blogja

"Miért érdekes a modell közgazdasági nézőpontból?
Vegyük most sorra azokat a tényezőket és sajátosságokat, amelyek a cloud computing-ot a közgazdasági kutatás szempontjából érdekessé teszik!
A piac mérete és növekedési potenciálja. Az infokommunikációs piac elemzésével és tanácsadással foglalkozó Gartner Group adatai szerint [The Economist 2008, 11. o.] a végfelhasználók 2008-ban világszerte közel három és fél trillió dollárt költöttek informatikára és távközlésre . Az ICT szektor 2007-ben a világ GDP-jének 6%-át produkálta [NESSI 2009, 5. o.]. Az Európai Unió távközlési szektora ugyanebben az évben 8,2%-kal növekedett, az informatikai (IT) szektor pedig 4,8%-kal [u.o.]. Ezekből az adatokból jól látható, hogy mindezidáig az ICT szektor kiemelkedően fontos motorja volt a gazdasági növekedésnek világszerte és az EU-ban egyaránt. A szektor lendülete egyszer már megtört a század elején jelentkező válság idején, de ismét erőre kapott. Most az a kérdés, hogy miként fog kilábalni a jelenlegi recessziós periódusból, képes lesz-e arra, hogy akárcsak a kilencvenes években, ismét „meghúzza” a gazdaságot.

A növekedés szempontjából különösen fontos az innovációs potenciál: képese-e az ágazat szereplői gyorsan terjedő, beruházásokra, vásárlásra, használatra ösztönző újdonságokkal megjelenni. Publikációkból, hivatalos megnyilatkozásokból arra következtethetünk, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr851300757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása