Bevált a feltöltési díj a Vaterának
2009. augusztus 10. írta: vecseilaszlo

Bevált a feltöltési díj a Vaterának

Jelentősen kitisztult az aukciós piactér a Vatera és a TeszVesz.hu oldalain a feltöltési díj bevezetése után, hiszen megcsappant azoknak a termékeknek az ára, amelyeket nem tudnak értékesíteni a felhasználók. Ugyanakkor az eladott árucikkek darabszáma nem csökkent a lépéssel, nagyjából napi 15 ezer a sikeresen lezárult aukciók száma. Továbbra is a tervek között szerepel, hogy a két céget egyesítsék, ugyanakkor a brandeket meg kívánják tartani. Jelenleg egy olyan rendszert dolgoznak ki, amellyel tovább tudják javítani a biztonságot.

Forrás: mfor.hu - Menedzser Fórum
Szerző: Kovács Zita


"Bár a feltöltési díj bevezetése után kissé visszaesett az eladott termékek száma a Vatera és a TeszVesz.hu aukciós portálokon, mára ez visszaállt a korábbi értékre: míg az előbbin nagyjából nyolcezer, addig az utóbbin hétezer-hétezerötszáz árucikket értékesítenek naponta sikeresen a felhasználók – jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Gerő Viktor, a cég ügyvezetője.

A lépéssel sikerült elérni a célt, hogy kitisztítsák az online piacteret az olyan termékektől, amelyeket nem sok eséllyel tudnak értékesíteni az oldalakon. Így lényegesen magasabb lett az úgynevezett konvenciós ráta, vagyis kevesebb termékből közel ugyanannyi sikeres tranzakciót tudnak realizálni. A bevezetés előtt előfordult, hogy kétmillió fölött is volt az árucikkek száma, amely a feltöltési díj bevezetése után nagyjából 60 százalékkal esett vissza. Jelenleg a TeszVeszen három-négyszázezer, míg a Vaterán 750 ezer terméket kínálnak aukcióra." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr161296644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása