Adatvédelmi biztos - A spam-kereskedelemről
2009. június 10. írta: vecseilaszlo

Adatvédelmi biztos - A spam-kereskedelemről

Büntethető lesz az email címekkel való kereskedelem. Számos panasz érkezett az adatvédelmi ombudsmanhoz a kéretlen elektronikus levelekkel, az ún. spamekkel érkező jogtalan adatbázisokat értékesítő ajánlattételek miatt. Jóri András adatvédelmi biztos a Büntető Törvénykönyv módosítását kezdeményezte.

Forrás: Jogi Fórum

"Több panaszos sérelmezte beadványában, hogy internetes postafiókjában olyan kéretlen üzenetekre (spamekre) bukkan, amelyekben email címeket, elérhetőségeket, személyes adatokat tartalmazó adatbázisokat kínálnak megvételre a küldők.

Az adatvédelmi biztos megállapította, hogy már maga a megkeresés, a tulajdonképpeni ajánlattétel is többnyire jogsértő módon történik. A hatályos törvények szerint direkt marketing célú elektronikus üzenet csak a címzett előzetes hozzájárulásával küldhető. Emellett a megvételre felajánlott adatbázisok általában" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr881172209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2009.06.10. 23:03:06

Erre hoznak egy olyan törvényt, amely szerint csak abban az esetben küldhető egy címre elektronikus hírlevél, illetve marketing célú mail, ha a címzett azt előzetesen kérte azt és ezzel együtt ÍRÁSBAN MEGADTA A LAKCÍMÉT!
Vakuljak meg, ha látom itt a fényt!
süti beállítások módosítása