Átrendeződés a könyvpiacon: két új terjesztőhálózat tör fel
2009. június 09. írta: vecseilaszlo

Átrendeződés a könyvpiacon: két új terjesztőhálózat tör fel

Már 30 független könyvkiadó csatlakozott a ProsperoD könyvkereskedelmi disztribúciós rendszerhez, amely a terjesztés mellett elvégzi a raktározást, csomagolást, számlázást és a marketinget. Új kezdeményezés a Könyvespont hálózat is, amely idén 225 árushelyen teszi lehetővé az olvasóknak, hogy interneten rendeljék meg az általuk kiválasztott könyvet. Az egymáshoz lazán kötődő két kezdeményezés az évi körülbelül 70 milliárdos hazai könyvpiac csaknem 15 százalékát szerezheti meg.

Forrás: hírszerző - sokat jelent
Szerző:
FH

"Egyelőre 30 független könyvkiadó csatlakozott a Prospero Disztribúció (ProsperoD) nevű hálózathoz, amelyet a Prospero kiadó kezdeményezett. Ügyvezetője, Janzer Frigyes egy pénteki konferencián elmondta, hogy őszig várhatóan legalább 40 tagja lesz a rendszernek. A ProsperoD több költséges munkát együttesen végez el a kiadók számára: a könyvek raktározását, csomagolását, a számlák elkészítését és a marketinget. Ezzel a kisebb kiadók együttesen hatékonyabban képviselhetik magukat a kis- és nagykereskedőkkel szemben. A jelenleg csatlakozott 30 kiadó a magyar könyvpiac éves forgalmának körülbelül 8 százalékát - 5 milliárd forintot - képviseli.

Teljesen kikerüli a nagy kiskereskedelmi láncokat a Könyvespont hálózat, amelynek létrehozója az Intermédia '90 Kft. és a Minerva kiadó igazgatója. Dési Péter a Független Hírügynökségnek elmondta:" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771170446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása