80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok
2009. június 02. írta: vecseilaszlo

80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok

A magyar irodalom és könyvkiadás egész Európában páratlan rendezvénye, az Ünnepi Könyvhét idén kivételes jubileumához érkezik. Nincs a kontinensen még egy olyan, a nemzeti kultúrára és az anyanyelvi irodalomra koncentráló, a szerzőket és az irodalmi műhelyeket népszerűsítő könyves rendezvény, amely 1929-es alapítása óta folyamatosan megrendezésre kerül, s amely az ország minden számottevő városára kiterjed, s ahol az élő magyar irodalom szinte minden alkotója az ünnepi napokon dedikáló asztal mellé ül, s találkozik olvasóival.

Forrás: unnepikonyvhet.hu

"1927 pünkösd vasárnapján a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülése miskolci közgyűlésén a Literatura c. irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza, a talán utolsó polihisztor egy kompletten kidolgozott javaslattal állt elő, amelynek lényege az volt, hogy a magyar irodalom, a magyar könyv népszerűsítése érdekében évenként az ország minden településén egyidőben könyvnapokat kell rendezni. Ahogy a mindenre kiterjedő javaslatban fogalmazott: „Az évnek egyik napján (…) az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely (…) az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában”.

A terv két évvel később vált valósággá," ... >>
 

A 80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok budapesti programja (pdf)

A 80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok vidéki programjai (pdf)

 

 


 Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451156804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2009.06.06. 21:57:51

"Hol irodalom van, ott irodalom van..."* - Szubjektívan a nyolcvanadik budapesti könyvhét egyik estéjérőlIdén 80. alkalommal rendezik meg 2009. június 4 és 8 között az Ünnepi Könyvhetet, és ennek keretein belül a 8. Gyerekkönyvnapokat, melynek központja h…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása