Boom az online-aukciós piacon
2009. május 05. írta: vecseilaszlo

Boom az online-aukciós piacon

A Vatera és Tesz-Vesz üzletpolitikájában csalódott ügyfeleket próbálják a szinte gombamód szaporodó aukciós portálok magukhoz csábítani. Elemzők szerint az ingyenességet ígérő feltörekvő site-oknak komoly esélyük van a nagyok megszorongatására.

Forrás: Terminal - informatika mindennap

"Egyre több aukciós portál igyekszik betörni a vatera.hu és a tesz-vesz.hu által bevezetett feltöltési díj bevezetésével megbolygatott online-árverési piacra. Márciusban például a finoman szólva is ronda kinézetű boltamarson.com örökre szóló és teljes körű díjmentességgel próbálja átcsábítani a felhasználókat. "A teljes díjmentesség a boltamarson.com deklarált üzleti modellje, így mind az eladandó portéka felvitele, mind a sikeres eladás díjmentes. Az eladó ugyanakkor egy általa méltányosnak gondolt összeget befizethet az oldal becsületkasszájába, megköszönve a segítséget az értékesítés közvetítésében" - mondta Fóti Marcell, az oldal fejlesztésének szakmai konzulense, a NetAcademia ügyvezető igazgatója. Terveik szerint az oldalt további kiegészítő szolgáltatásokkal fogják fejleszteni, amelyekkel elsősorban a nagyobb raktárkészlettel rendelkező cégeket kívánják megcélozni" ... >>

 

Néhány hazai aukciós piactér (C2C):


és akinek ez még nem elég:


 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr921100254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p308 · http://spor.blog.hu 2009.05.06. 05:00:15

Köszönöm a majdnem teljes listát. Korábban igyekeztem összeszedni ezeket az oldalakat egy google coop keresőbe. Ha nem gond, ezekkel bővítem.
imarket.blog.hu/2009/03/25/magyar_online_aukcios_oldalak
Üdv.: Zsolt

Teasztár 2009.06.08. 11:14:42

Olyan oldal nincs esetleg, ahol kifejezetten ruhákra lehetne licitálni? Engem érdekelne, ha nyílna olyan lehetőség, hogy akár a legdivatosabb (sztárok által hordott) ruhákat meg lehessen venni, de olyasmi is, hogy mondjuk olyan farmert, amit valaki megvett, de nem tetszik neki, jó áron meg lehessen venni. Körülnéztem kicsit a neten, webshopok persze vannak (pl. ottó, brends vagy jeansteria.hu), de ezek sima webáruházak, nem aukciós oldalak.

Vhisine 2009.08.16. 17:30:39

Kiegészítésképpen a teljességhez, az online piacterek közé hozzátenném (ha nem baj), a sok kis "apróságot" lényegesen megelőzve, 3 hónap alatt közel 200 EZER termékkel működő www.aukcio.ittvettem.hu/ -t.
üdv.: Vhisine

petiabohoc 2010.11.23. 09:53:28

Most, hogy a Vatera és a Teszvesz kvázi egyesült az Allegroup Kft égisze alatt, gyanúsan sokáig (okt. 19-től!!!) "karbantartják" az ittvettem.hu szerverét. Semmilyen elérhetőségüket nem ismerem, csak az aukciós oldalukat, amit ugye több mint 1 hónapja "karbantartanak". Több mint 400 tételem lenne náluk kirakva.... Egy rendszergazda szerint ilyen hosszú "karbantartás" már nagyon bűzlik! Úgy gondolom, hogy az Allegroup simán megvette kilóra az ittvettemet, és szépen elsorvasztják a konkurrens aukciós portált, ami kezdett veszélyes versenytárssá válni... Van-e valamelyik kollégának esetleg közelebbi információja?????
süti beállítások módosítása