Online újságírás leckék 3: Webes írás és szerkesztés
2009. április 22. írta: vecseilaszlo

Online újságírás leckék 3: Webes írás és szerkesztés

Online újságírás leckék 3: Webes írás és szerkesztés


Forrás: médiablog.hvg.hu

"A visszajelzések szerint sokan hasznosnak találják Paul Bradshaw  "magyar hangját", tehát folytatom a sorozatot. A mostani rész eredeti címe: "Writing/producing for the web: BASIC principles"  Hogyan is írjam? Webes anyagok előállítása?




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor jöjjön a "fordítás":

3-5 A weben az emberek 25 százalékkal lassabban olvasnak és csak a szavak 28 százalékát olvassák el. Nielsen vonatkozó tanai a 4. és 5. ábra jobb alsó sarkában található linket követve érhetők el. (Jakob Nielsen ismert tanai persze nem vonatkoznak mindenkire. A weben felnőtt fiatalok gyorsabban és kevesebb ellenállással olvasnak képernyőről, mint a papíron nevelkedett nemzedék.)

6  Egy bekezdésben csak egy gondolat legyen. (Az az érzésem, hogy ez a gyakorlat egyre inkább visszaszivárog a nyomtatott médiába is.)

9-11 Alkalmazkodni kell a közönség igényeihez." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr691066915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása