Új utakon – VI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia
2009. április 17. írta: vecseilaszlo

Új utakon – VI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

Az online biztosításkötés, jegyvásárlás, utazási szolgáltatások, parkolás és más elektronikus szolgáltatások lesznek a VI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia központi témái 2009. május 7-én és 8-án a Velence Resort & Spa hotelben.

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK) hatodik alkalommal rendezi meg a szakma egyik legfontosabb éves eseményét, az immár hagyományosnak tekinthető Elektronikus Kereskedelem Konferenciát. Idén az új, innovatív elektronikus szolgáltatásoké és üzleti modelleké, valamint a különböző elektronikus fizetési megoldásoké lesz a főszerep.

Míg a kétezres évek elején elsősorban könyvet, CD-t, DVD-t, esetleg MP3 lejátszót, vagy számítástechnikai eszközöket vásároltunk a neten, az online áruház csak kézzelfogható termékeket kínált, napjainkban az elektronikus kereskedelmet legalább ennyire jellemzi a szolgáltatások adás-vétele is, sőt, ez a szektor számít az e-business húzóágazatának. Szállást foglalni, repülőjegyet rendelni, teljes utazási csomagokat vásárolni régóta lehet, ma azonban már online tudunk belépőjegyet váltani múzeumba, színházba, moziba; megvehetjük az autópálya-matricánkat, megköthetjük az összes biztosításunkat, elintézhetjük pénzügyeinket, és nemcsak kifizethetjük számláinkat, hanem ki is állíthatunk ilyet ügyfeleinknek, továbbá néhány perces internetes regisztrációt követően a parkolásért is fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével.

A konferencia kiemelt támogatója a SzEK-be idén belépett CIB Bank Zrt, amely – egyebek mellett az internetes kártyaelfogadás terén betöltött úttörő szerepével is – elkötelezett az elektronikus kereskedelmet fejlesztő kezdeményezések támogatásában. Ilyen katalizáló erőnek számít ez az esemény is, amely a különböző innovatív üzleti modellek keletkezésének és működésének bemutatásával, elemzésével kitekintést szeretne nyújtani a résztvevőknek az elektronikus szolgáltatások irányába, hogy így akár új ötletek, megoldások születését is inspirálja, hiszen még sok kiaknázatlan lehetőség rejlik az üzletágban. Az előadók a téma legjobb elméleti és gyakorlati szakemberei közül kerülnek ki, a teljes névsor megtalálható a konferencia részletes programjában az interneten.

A másfél napos rendezvényen lesz mini állásbörze, a résztvevők a pályázati lehetőségek megismeréséhez is kaphatnak tanácsokat, és mindemellett borkóstoló, pálinkakóstoló, fitness-bemutató és ingyenes koktélbár gondoskodik a kellemes hangulatról, számos lehetőséget kínálva a résztvevőknek a kikapcsolódással egybekötött informális eszmecserékhez és kapcsolatépítéshez.


Program

Május 7. Csütörtök
9.00-10.00 Regisztráció
10.00-10.15 Egy klikk és más semmi... avagy a csók és az eKereskedelem viharos (v)iszonya? - Vecsei László, online marketing (és eKereskkedelmi) szakértő
10.15-10.30 Megnyitó - Kis Ervin Egon, elnök, SzEK
10.30-10.50 Ki-mit vesz az interneten és hogyan fizet? - Kis Gergely, ügyvezető igazgató, GKIeNET
Értékesítés termék nélkül – I. blokk (Moderátor: Vértes János, elnök, Adverticum Zrt., SzEK elnökségi tag)

10.50-11.10 Értékesítés termék nélkül - az e-szolgáltatások üzleti modellje - Nemeslaki András, docens, Corvinus Egyetem
11.10-11.30 Online biztosítások, hitelek - Haraszti Zsolt, ügyvezető igazgató, Netrisk Kft.
11.30-11.50 Online utazások – Habóczki Zsolt, ügyvezető igazgató, Hurrá Nyaralunk.hu
11.50-12.4ö Jegyértékesítők kerekasztala:
Vonatjegy az interneten? - Kormányos László és Singer Péter. Máv-Start Zrt.
Színház ás koncertjegy on-line értékesítés - Pozsonyi Ferenc, Jegymester Kft.
Online mozijegy - Palace Cinemas
13.00-14.00 Ebéd

Alternatív fizetési megoldások blokk az I. teremben (Moderátor: Nagy Sándor, ügyvezető igazgató, G-Roby NETSHOP Kft., SzEK alelnök)
14.00-14.30 Alkalmazható elektronikus fizetési megoldások a webáruházakban - Zajdó Csaba, ügyvezető igazgató, WebShop Experts
14.30-15.00 Elektronikus fizetés - Deák András, e-fizetések szakértő, CIB bank Zrt.
15.00-15.30 A mobilom a bankkártyám – Vilmos András, ügyvezető igazgató, Semops Kft.
15.30-16.00 iziSHOP - Fejes Sándor, ügyvezető igazgató, Hedz.hu Kft.

15.00-18.00 Online marketing workshop a II. teremben (Moderátor: Hernádi Gábor, Klikkmánia, SzEK alelnök)

15.00-15.20 Google - a keresőn túl - Peresztegi Zoltán, üzletfejlesztési vezető, Google Magyarország
15.20-15.40 Keresőmarketing mélyvíz - fejlesszünk a Google-ra, Sziebig Péter, divízió vezető, Klikkmánia Keresőmarketing Ügynökség
15.40-16.00 Célzott hirdetések, megtérülő (ROI) kampányok, Soós Gergely, ügyvezető igazgató, NEO Interactive
16.20-16.40 Reklámozzzz - Szutor Ferenc, kommunikációs igazgató, Adverticum Zrt.
20.00- Vacsora, borkóstoló, pálinkakóstoló, fitness-bemutató ingyenes koktélbár

Május 8. Péntek

Elektronikus számlázás, fizetés, mobilszolgáltatások (Moderátor: Gerő Viktor, ügyvezető igazgató - Vatera.hu, SzEK elnökségi tag)

10.00-10.20 Számlák készítése az interneten - Stygár László, szolgáltatás-fejlesztési igazgató, Számlázz.hu,
10.20-10.40 Elektronikus számlázás, felhasználói oldal - Csupor Erik, ügyvezető igazgató, Vatera.hu
10.40-11.10 Mobil Fizetés - Giret Gergely, főmunkatárs, FHB Bank Zrt.
11.10-11.40 Az életünket behálózó terminálok– Fehér Zsolt, ügyvezető igazgató, Psion Rendszerház Kft.
11.40-12.00 Mobilparkolás - Pataki Balázs, partnerkapcsolati menedzser, EME Zrt.
12.00-12.20 Szolgáltatások értékesítése az Interneten - Simén Tamás, ügyvezető igazgató, PPO - Investech Kft.
12.20-12.30 Konferenciazárás
12.30-13.30 Ebéd

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr241066774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása