Lavina fenyegeti a könyveseket?
2009. április 17. írta: vecseilaszlo

Lavina fenyegeti a könyveseket?

A Libri emelné a terjesztési díjat, de a kiadók nem akarják lenyelni a békát.
Könyvkiadói tiltakozást váltott ki, hogy a Libri már a könyvár hatvan százalékát kéri a terjesztésért. A Jelenkor Kiadó vezetője erőfölénnyel való visszaélést emleget, könyves vállalkozások "bedőlését", a könyvforgalom drámai csökkenését jósolja.

Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
Varsányi Gyula

"A kiváltó ok: a tavalyi megtorpanás után máris jelentős a visszaesés a könyvpiacon. - A 10-15 százalékos forgalomcsökkenés mellett az árfolyamváltozás, a választék szélesedésével járó költségek, a fogyasztási szokások változása mind újabb terheket ró ránk - magyarázza Walitschek Csilla, a Libri ügyvezető igazgatója a megemelt, 60 százalékos részesedésről szóló szerződésmódosító ajánlatot. Így folytatja: - Feladatom a Libri problémáinak megoldása. Nincs prométheuszi küldetésünk, csak úgy kell működtetnünk egy vállalatot, hogy az eredményt termeljen. A hivatalosan rendelkezésre álló adatok szerint a kiadóknak ez nem jelent problémát...

A jelek szerint mégis. - Egyre képtelenebb követelésekkel állnak elő a nagyterjesztők, gazdasági erőfölényüket kihasználva - állítja Csordás Gábor, a Jelenkor Kiadó igazgatója. A Litera.hu-n megjelent nyílt levelében kifejti: a vezető könyvkereskedő cégek évek óta esztelen beruházási versenyt folytatnak (mind több boltot nyitnak meg), és ezt a kiadókkal akarják megfizettetni. Miközben a környező országokban a kereskedelmi árrés (a könyv árának a kereskedőt megillető része) 40 százalék, nálunk már jó ideje" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr281064870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása