Az internet jelentheti a kiutat a válságból?
2009. április 16. írta: vecseilaszlo

Az internet jelentheti a kiutat a válságból?

A gazdasági világválság hatására visszaeső vásárlóerő miatt az olcsóbb megoldások felé fordul a világ, e helyzetben költségcsökkentő módszereivel az interneten folyó adásvétel, az e-kereskedelem kerülhet ki nevető félként a versenyből.

Forrás: hírsarok.hu

"Míg a fejlett országokban magas az e-kereskedelem aránya, például az Egyesült Államokban 40 százalékot tesz ki részesedése a piacon, addig Magyarország elmarad a nyugati trendektől - mondta Géró Imre, a szakma 25 éves tapasztalatokkal rendelkező szakértője.

A versenyképesség fenntartásához hosszú távon számolni kell az elektronikus kereskedelem területével. Ugyan rohamos iramban fejlődik az ágazat - 2002-ben három milliárd, 2005-ben 30 milliárd forintot ért el az online kereskedelem forgalma, 2008-ban pedig valószínűleg a duplájára emelkedik -, a számadatok azonban még mindig csak egyszázalékos részesedést jelentenek.

Teret kell engedni az e-kereskedelemnek
Szó sincs arról, hogy az adásvétel fizikai jelenléte megszűnne, a szakértők is a hibrid megoldásokban gondolkodnak, ahol egyre nagyobb teret kell engedni az e-kereskedelemnek" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr591049963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása