Lecsapott a könyvesboltokra a válság
2009. április 15. írta: vecseilaszlo

Lecsapott a könyvesboltokra a válság

A kereslet visszaesése mellett a gyengülő forint és az emelkedő kamatok is sújtják a könyvesboltokat, a kiutat egyre inkább az online értékesítés jelentheti.


Forrás: Napi Online

"A könyvkereskedelemben a forgalom növelésére a mai gazdasági helyzetben egyszerűen nincs lehetőség - vázolta a Napinak a hagyományos könyvpiac helyzetét Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnök-vezérigazgatója. A kiskereskedelemben a múlt évet - négymilliárdos forgalommal - még hétszázalékos növekedéssel tudta zárni a vállalat, ám a pluszt jórészt az üzletszám növekedése generálta, ezt leszámítva nominálértéken stagnált az értékesítés. Ezzel szemben a nagykereskedelem dinamikusan nőtt: a Líra Zrt. kétmilliárdos forgalmat bonyolított, újabb kétmilliárdot pedig a 2007-ben felvásárolt Sunbooks Könyvkereskedelmi Kft. hozott.

A 2009-es esztendő jelentős visszaeséssel indult, igaz, a 20 százalékos februári zsugorodás március első két hetében némiképp mérséklődött, az első negyedév egészére 5-10 százalékos mínusz várható - mondta Kolosi. A forgalom csökkenésével párhuzamosan" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001064844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása