Tízmillió dollárért kelt el egy virtuális pénzt áruló honlap
2009. február 12. írta: vecseilaszlo

Tízmillió dollárért kelt el egy virtuális pénzt áruló honlap

Tízmillió dollárt, vagyis mintegy 2,3 milliárd forintot fizettek a My MMO Shop nevű honlapért, ahol többek között a híres közösségi szerepjáték, a World of Warcraft és más online videojátékok virtuális fizetőeszközével kereskednek valódi pénzért.

Forrás: [origo]

"A World of Warcraft-ot kiadó Blizzard Entertainment hiába is próbálkozik tűzzel-vassal kiirtani az efféle illegális "aranykereskedelmet", úgy látszik, az ezzel foglalkozó "kínai farmerek" invázióját megállítani szinte lehetetlen.  A felvásárló cég neve is mutatja, hogy kifejezetten erre a tranzakcióra jött létre, ugyanis My MMO Inc.-nek hívják - az MMO angol rövidítés (massively multiplayer online game) a "csak online módon játszható több szereplős játék" kifejezést takarja.   

 A My MMO egyike azoknak a honlapoknak, amelyek a közösségi szerepjátékokon belüli virtuális arany eladásával foglalkoznak. Vevői között olyan játékosok találhatók igen nagy számban, akik túlságosan lusták, vagy nincs elég idejük ahhoz, hogy az aranyat saját maguk "zsákmányolják" a különféle játékbeli szörnyektől, missziókból. Mivel maga az aranyszerzés (illetve szaknyelven: "farmolás") rendkívül unalmas, lélekölő tevékenység, ezért ezt helyettük a kínai farmerek végzik el, és a játékon belül adják oda a játékosnak - valódi pénzért." ... >>
 

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr43929078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása