Linkbuilding - mennyiség vagy minőség?
2009. február 12. írta: vecseilaszlo

Linkbuilding - mennyiség vagy minőség?

Nagyon remélem, hogy az a közönség, aki a blogomat olvassa tisztában van azzal, hogy mi a linkbuilding :-)
Amiről viszont úgy érzem írnom kell, az a linkbuilding célja és a linkek elemzése. Ezzel kapcsolatban ugyanis volt már nem egy szakmai vitám, és egyre több "SEO" cég van hazánkban, akinek a mennyiségi linkbuilding az egytlen tevékenysége.

Forrás: FM blog - Fóthy Móni blogja; vélemények, cikkek, online marketing

"Ezekre a cégekre még csak "nofollow" linket sem rakok ki, mert már a puszta megemlítésükkel is növelem a brandjüket :-) Azt hiszem könnyen rájuk lehet ismerni, elég elolvasni mit értenek "keresőoptimalizálás" alatt.

Linkbuilding célja:
ROSSZ CÉLOK
- Abszolut értékben minél több link kihelyezése függetlenül a forrásoldal látogatottságától, tematikai relevanciától és a link vizuális elhelyezkedésétől.
- A legmagasabb GTPR oldalakról való linkszerzés.

HELYES CÉLOK
A weboldalam láthatóságának, megtalálhatóságának és látogatottságának növelése, a bizalom és brand növelése.

Milyen linkeket tudunk szerezni?
SITE-WIDE linkek
Többnyire a forrásoldal minden aloldalán (vagy egy bizonyos tematikai rész minden aloldalán) megjelennek. Ezeket a linkeket gyakran vásárolják (vagy cserélgetik) a PageRank növelése céljából. A site-wide linkeknek általában alacsony a vizuális priritásuk, többnyire a forrásoldal alján jelennek meg, ahol a felhasználóknak szinte láthatatlanok. Volt azonban példa arra, hogy egy tematikailag közel álló weboldalon vásároltak ilyen linket egy hónapra 20.000 Ft-ért, és ezbből 750.000 Ft bevételük lett - amin őszintén meglepődtem." ... >>

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr23929040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása