Pereskedés a Líra-csoportban
2009. február 11. írta: vecseilaszlo

Pereskedés a Líra-csoportban

Pereskedés vetett véget a mézesheteknek az utóbbi évek legnagyobb könyvpiaci fúziója, a Sun Books Kft. felvásárlásának két főszereplője, Kolosi Tamás és Rényi Gábor között.

Forrás: hvg
Szerző: Rádi Antónia

"Törököt fogott a magyar könyvkiadás egyik moguljaként emlegetett Kolosi Tamás társadalomtudós-üzletember Rényi Gábor vállalkozóval. Alig több mint egy éve, 2007 végén a könyvpiac legjelentősebb tranzakciójának mondták a bennfentesek, hogy Kolosi családi cége, a Líra Könyv Zrt. – akkori nevén Líra és Lant Zrt. – megvásárolja a Rényi által vezetett és az ő részérdekeltségében álló Novotrade-csoportba tartozó, a hipermarketeknek szállító Sun Books Kft.-t, illetve az online értékesítés technikai hátterét nyújtó BMS Kft.-t (HVG, 2007. november 3.). Ám az átadás-átvétel alatt a HVG értesülései szerint annyira elmérgesedett a felek között a viszony, hogy a bonyolult ügylet egyik résztvevője, a Rényi-érdekeltségű Acquisition Pro Ltd. offshore cég, a BMS egyik volt tulajdonosa beperelte a Lírát." ... >>


 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr94928937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása