Mi értelme 2008 összesített sikerlistáinak?
2009. február 05. írta: vecseilaszlo

Mi értelme 2008 összesített sikerlistáinak?

Elkészültek a 2008-as eladási listák a Fókusz, a Libri és a Bookline könyvkereskedőknél, és elég sok érdekességet találhatunk. Például Závada Pál megverte Esterházy Pétert idén a saját istállónál (Fókusznál), bár a szépirodalom kategóriában e két szerző be sem került a Librinél a top10-be, ahol a 10-ből 8 ulpiusos könyv található, ezért Fejős Éva mögött Verebes István a második.

Forrás: könyvesblog

"Milyen szempontok befolyásolhatják a listák különbözőségét?
Tegyük fel, hogy más-más célcsoportja van a Fókusznak, a Librinek és a Bookline-nak, ami bizonyos szempontból igaz lehet, de ennyire? Az is benne lehet, hogy az adatbázisukban a könyveket nem jól címkézték fel, így lehetséges ilyen szerzők megjelenése a szépirodalom kategóriában. Simán lehetséges, hogy több Fejős Évát vesznek, mint EP-t.

És végül minden kereskedő a hozzá közel álló kiadót nyomja, ami bizonyítja a hazai könyvpiac nagy betegségét: a 3 nagy szuperhatalma ez, hiszen a saját láncaikban elsősorban a saját kiadóikat tolják előtérbe. A Libri az Ulpiust, az Alexandra (többek között) az Európát, Norant és Alexandrát, míg a Fókusz a Magvetőt és Atheaneumot emeli ki. A kakukktojás a Bookline, amelyiknek semmilyen kiadóhoz nincs kötődése, így feltételezhetjük, hogy az esik legközelebb az igazsághoz.

Az biztos, hogy megkérdőjelezhetetlen toplista nincsen Magyarországon, ahogy ezt itt is látjuk." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr23922512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása