Szepes Mária íróra emlékeznek
2008. december 18. írta: vecseilaszlo

Szepes Mária íróra emlékeznek

Szepes Mária íróra emlékeznek születésének 100. évfordulóján, vasárnap (2008.12.14.) Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban a vetítések mellett könyvbemutatóval és teakóstolóval várják az érdeklődőket.

Forrás: ÚjKönyvpiac

"Almási Csaba, az íróról elnevezett alapítvány elnöke elmondta, hogy a megemlékezésen mások mellett Jókai Anna, Kubik Anna, Novák András, Müller Péter, Révész Sándor, Tunyogi Henrietta, Venczel Vera és Vásáry Tamás lépnek fel a díszteremben este 6 órától; a 100 év csodája című műsor után záró meditáción vehet részt a közönség.

A Szepes Filmklubban egyebek mellett a Megfagyott gyermek című alkotást vetítik délután fél kettőtől a Fábry-teremben; a Szepes Máriát gyermekszínészként bemutató mozgókép után az Ópiumkeringőt tekintheti meg a publikum, amelynek Szepes Mária volt a forgatókönyv- és dalkönyvírója.

Az előcsarnokban teaszertartáson, kóstolón vehetnek részt a látogatók, de a Füveskönyv, a 100 év csodája és a Szútrák öröknaptár kötetek dedikálására is lehetőségük nyílik. Az évforduló alkalmából emlékkönyv jelent meg Szepes Máriáról 100 év csodája címmel; a kötetben például Eszenyi Enikő, Jókai Anna, Katona Klári, Kepes András, Mácsai Pál, Nemere István, Szegő András gondolatai, visszaemlékezései olvashatók. A könyvben feltárulnak Szepes Mária életútjának fontosabb állomásai és olyan írások is szerepelnek benne, amelyekkel nem találkozhattak még az olvasók.

Szepes Mária 1908 december 14-dikén születetett, művészettörténetet, irodalmat, pszichológiát tanult Budapesten. Íróként" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42826586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása