Hármas válság előtt állunk
2008. december 16. írta: vecseilaszlo

Hármas válság előtt állunk

Nehéz évek várnak a könyvpiacra, melyet jövőre ér el a válság, amelynek nyomán jelentős átrendeződés várható - véli Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Napi Online
Szerző: Szerencsi Ágnes


"Sikeres évet zár a Líra Könyv Zrt. (korábban Líra és Lant Zrt.), a cég a tavalyi évhez képest mintegy 15 százalékos forgalomnövekedéssel és 9,5 milliárd forint körüli konszolidált árbevétellel számol - mondta lapunknak Kolosi Tamás elnök-vezérigazgató. E teljesítmény elsősorban a kiskereskedelmi hálózat bővülésének köszönhető, az egy évnél régebb óta meglévő üzletek forgalma ugyanis 2007-hez képest változatlan. (A Líra a bolthálózat bővítése mellett idén megvásárolta a SunBooks Könyvkereskedelmi Kft.-t, részesedést szerzett a Lexikon Kiadóban és a Topográf Térképészeti Kiadóban.) Kolosi szerint a magyar könyvpiacra általánosságban is a stagnálás jellemző, ami egyértelműen nem a világgazdasági válság hatásának tudható be, ugyanis már két éve nem érzékelhető jelentős bővülés, 2006 óta nagyjából hetvenmilliárd forint körül alakul az értékesítés." ... >>

Kapcsolódó hír:
"A 2009-es év a túlélésért való küzdés jegyében telik majd el, a pénzügyi világválság a könyvkiadókat és könyvkereskedőket, valamint a nyomdákat is nehéz helyzetbe hozza - írta Matyi Dezső, az Alexandra könyvkiadó és bolthálózat tulajdonosa a társaság Könyvjelző című havi kiadványában. A vállalat a kiadások minimalizálására és a költségek racionalizálására koncentrál a jövőben, s a takarékosság jegyében megszünteti Hungaricum című magazinját." (Forrás: Napi Online)



Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr33825667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása