Online beszerzés fehéren és feketén
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Online beszerzés fehéren és feketén

Online beszerzés fehéren és feketén


Forrás: Webisztán - webcserkészet 2.0
Szerző: Vén Márton


"2000-ben írtam egy a Prím Online-ra az online piacterekkel kapcsolatos aggályaimról. Ekkor az interneten az egyik legdivatosabb buzzword volt a B2B marketplace. Sokan voltak azonban szkeptikusak a piacterekkel kapcsolatban, a CIO magazine is azt állította: It's not easy to be B2B.

És milyen igaza lett.

Az ezredforduló sztár-piacterei mára eltűntek. Az Ariba (amelynek 40 milliárd dolláros értéke a dotkom bukta után 1 milliárd alá esett) már inkább szoftvermegoldásokat szállít. A másik egykori nagyágyú, a Commerce One pedig 2004-ben végleg bedőlt. A 2000 környékén óriási reklámmal indult hazai piactér, a Marketline sem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket (korábbi belsős információim alapján), de működik.

Bár az online tendereztetésen alapuló beszerzés ugyanannyira kézenfekvő ötlet, mint a netes értékesítés, mégsem sikerült akkora teret nyernie. Pedig a mellette szóló érvek a kilencvenes évek vége óta változatlanok: átláthatóság, összehasonlíthatóság, erősebb árverseny. Azaz tiszta, transzparens, korrekt eljárás.

Ebből rögtön látható is a módszer fejlődésének gátja." ... >>
 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr58802004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása