Évtizedes együttműködést köthet a Microsoft és a Yahoo
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Évtizedes együttműködést köthet a Microsoft és a Yahoo

A brit Times értesülései szerint a Microsoft újra tárgyalásokat folytat a Yahoo-val, ezúttal az online keresőüzletág került az érdeklődés homlokterébe, amit állítólag 20 milliárd dollárért vásárolnának meg a redmondiak.

Forrás: HWSW
Szerező:
Dojcsák Dániel

"Microsoft-Yahoo Reloaded
A Yahoo-sztorit felmelegítő Times szerint a keresési divízió átvételére tett javaslat csupán egy része egy komplexebb tranzakciónak, melynek lényege az lenne, hogy egy, a Microsoft által támogatott új menedzsment venné át a Yahoo irányítását. Ugyanakkor szó sem lenne újabb felvásárlási ajánlatról azok után, hogy a webóriás visszautasította a 47,5 milliárdos összeget korábban.

Az említett új vezetésben a brit lap tudomása szerint olyan személyek tűnnének fel, mint Jonathan Miller, az AOL korábbi vezérigazgatója vagy Ross Levinsohn, a Fox Interactive Media előző elnöke. A változások mindkét félnek érdekében állhatnának, de jelenleg a Yahoora nehezedik nagyobb nyomás, hiszen a részvényesek nem szívlelték annyira, hogy a Jerry Yang-féle vezetés elutasította a Microsoft ajánlatát.

A részvényesek szorításában
Pár héttel ezelőtt részvényenként 9 dollárra zuhant a cég értéke, ekkor is a milliárdos Carl Ichan 5,5 százalékos részesedést vásárolt, ami 11,5 dollárra nyomta fel a Yahoo részvényárát. Ez természetesen nem old meg semmit, s a gazdasági elemzők is azt hangoztatják, hogy most megint lehetőség van egy újabb megállapodás részeleteinek kidolgozására." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr69802044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása