Férfiak a Marsról, nők a Vénuszról - Nemek és web2 kommunikáció
2008. november 24. írta: vecseilaszlo

Férfiak a Marsról, nők a Vénuszról - Nemek és web2 kommunikáció

Miről is szól a web2? ● Miért fontosak a kommunikációs különbségek? ● Mi a helyzet a "jövő nemzedékével"? ● "Én" és "mi" típusú oldalak - Egy lehetséges következmény

Forrás: Terepnapló -Médiapiaci- és web bazár

"Már régebben szerettem volna írni a ReadWriteWeb bejegyzésével kapcsolatban, ami a közösségi oldalakat vizsgálja, kifejezetten a férfiak és nők közötti különbségekre fókuszálva. Azonban hazai, publikusan elérhető adatok hiányában pusztán hipotézisekbe bocsátkozhattam volna, hogy a magyarországi adatsorokon vajon igazolhatóak-e a cikk állításai?

Szerencsére, vagy egyéb gondolatátvitel folytán Rabbit időközben írt ugyanerről egy bejegyzést, elsősorban az általános demográfiai eltéréseket vizsgálva az egyes oldalak tekintetében.

Megállapította, hogy a a nők a MySpace és myVIP kivételével minden közösségi oldalon valóban többségben vannak, a Facebook és a Hi5 a legnőiesebb, 60 százalék feletti aránnyal. Ezáltal a magyar adatokon is validálta a tanulmány főbb megállapítását, a női túlsúlyt ezen oldalak többségén.

Részben az előbbiekben hivatkozott Rabbit blog bejegyzés adataira is támaszkodva megpróbáltam utánajárni, vajon mennyiben helytállóak azok a megállapítások, hogy a web2 kedvezőbb kommunikációs környezetet és feltételeket teremt a hölgyek számára? " ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr85782630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása