Virtuális recesszió? - A pénzügyi válság hatása a virtuális világokra
2008. november 06. írta: vecseilaszlo

Virtuális recesszió? - A pénzügyi válság hatása a virtuális világokra

Az IT egyik leginnovatívabb terepe a Second Life és a hasonló környezetek. Az utóbbi hetekben viszont szinte másról sem hallunk, csak a pénzügyi válságról. Mennyire befolyásolja a válság a virtuális világok jelenét és közeljövőjét?

Forrás: Agent.Portal
Szerző: (kf)


"Platformfejlesztők, virtuális világokra fókuszáló ügynökségek, middleware-szolgáltatók egyrészt visszafogott derűlátással, másrészt néhány negatív hatást kiemelve nyilatkoznak.

„Mivel a szórakozás kevésbé költséges formái közé tartoznak, a legjobbakat relatíve alig érinti a gazdasági helyzet” – véli Giff Constable (Electric Sheep Company).

Egyes üzleti modelleket viszont veszély fenyegeti.

Eltűnő hirdetések
Sibley Verbeck, az Electric Sheep Company igazgatója hat pontban foglalja össze a várható következményeket. Az első pontosan ezeket a – hirdetéseken, marketingen és szponzoráláson alapuló – modelleket érinti, márpedig annyiban, hogy az ilyen jellegű bevételeknek legalább nyolcvan százaléka meg fog szűnni. Utóbbi tevékenységek sokkal pontosabban mérhető területekre, megszokott és bevált terepeikre igyekeznek majd koncentrálni. Azonban vészharangokat sem kell kongatni, hiszen a (2007-ben) rövid ideig tartó Second Life „őrület” kivételével az efféle tevékenységek inkább csak szórványosan jelentek meg, a cégek ugyan kísérleteztek velük, de gazdasági hatásuk minimális. És még ennél is minimálisabb lesz, holott a virtuális világok potenciálisan a leghatékonyabb hirdetőfelületek közé tartoznak. 2008 morózus ősze egyszerűen nem az ő idejük.

Más üzleti megoldásokat viszont kevésbé érint a válság." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr78753878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása