Milliárdokat buktak és nyertek tavaly a leggazdagabb magyarok
2008. november 05. írta: vecseilaszlo

Milliárdokat buktak és nyertek tavaly a leggazdagabb magyarok

Könnyen el lehet veszíteni akár több milliárd forintot is rövid idő alatt. Legalábbis a Népszabadság most megjelent Top 150-es kiadványa szerint akad olyan milliárdos hazánkban, aki egy év alatt vagyonának csaknem a felét, 2,5 milliárd forintot elbukott. Ugyanakkor másnak kedvezett a csillagok állása, hiszen 12 hónap alatt 6 milliárdból 19,8 milliárdot "varázsolt". Egyvalami azonban továbbra sem változott: a lista élén 300 milliárd forintos vagyonával még mindig Demján Sándor áll.

Forrás: Bors Online
Szerző: Hofmeister Zoltán


"Egyszer fent, egyszer lent. Talán így jellemezhető legjobban a magyarországi milliárdosok helyzete. Bár a többség vagyona szépen gyarapszik, néhányan az elmúlt évben elvesztették pénzük egy részét, és akadnak olyanok is, akik nagyon jól fialtatták a bankókat.
A legnagyobb bukást Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója szenvedte el, akinek szinte csak olajrészvényekben fekszik a vagyona. Mivel a MOL papírjai az utóbbi időben 30-40 százalékot is estek a tőzsdén, a cégvezető vagyona egy év alatt 6 milliárdról 3,5-re csökkent. A nagy vesztesek közé tartozik még az agrárgazdaságban érdekelt Deák Géza – 1,8 milliárd forintot vesztett – és az ékszerkereskedelemben is érdekelt, gyémántkirályként emlegetett Csebi–Pogány Lajos, akinek 10 milliárdról 8,2 milliárdra csökkent a vagyona. Persze nagy nyertesek is vannak. A legtöbbet az ingatlanfejlesztésben és turisztikában érdekelt Nobilis Kristóf kaszált, 6 milliárdról 19,8 milliárd forintra növelte vagyonát." ... >>
 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr51748880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása