Kiderült, Magyarország miért nem jelölt idén sem írót a Nobelre
2008. november 04. írta: vecseilaszlo

Kiderült, Magyarország miért nem jelölt idén sem írót a Nobelre

A litera megkereste Sumonyi Zoltánt, a magyar PEN Klub alelnökét, aki elmondta, hogy Magyarország miért nem jelölt  idén sem írót a Nobelre.

Forrás: könyvesblog
Szerző: .:wendy:.


"A Svéd Akadémia a legrangosabb irodalmi díjat évről évre annak a szerzőnek adja át, „aki az irodalom területéhez a legkiválóbb idealisztikus beállítottságú alkotással járult hozzá”. A „mű” ez esetben általánosságban utal egy szerző életművére mint egészre, nem valamely konkrét munkájára, bár a díjak indoklásakor néha konkrét művekre hivatkoznak. A fenti Nobel-idézet sok vitát váltott ki. A svéd eredeti szövegben szereplő" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr80748193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása