Ausztria - a lakosság 30%-át érinti a digitális szakadék
2008. november 04. írta: vecseilaszlo

Ausztria - a lakosság 30%-át érinti a digitális szakadék

A digitális szakadék minden országban eltérő mértékű. Nyugati szomszédunknál a lakosság közel egyharmada számít digitálisan hátrányos helyzetűnek.


Forrás: sg.hu
Szerző: Berta Sándor
ugyelet@sg.hu

"Azoknak az állampolgároknak a száma, akiknek különböző okokból nincs, vagy csak nagyon ritkán van internethozzáférésük, drámaian magas. Ha nem akarjuk, hogy az osztrák lakosság 30 százaléka "kimaradjon", akkor meg kell próbálnunk megfelelni az ő igényeiknek is" - jelentette ki Heidrun Silhavy osztrák nő- és médiaügyi, valamint regionálpolitikai miniszter az Internet Summit Austria 2008 megnyitásakor. A bécsi konferenciát minden évben közösen rendezi meg a helyi kancellári hivatal és az Osztrák Internetszolgáltatók Szövetsége (ISPA).

Az idei rendezvény elsősorban a kis jövedelműek, az idősek, a fogyatékosok és a bevándorlók internethozzáférésének megkönnyítésével foglalkozik. "A jelenséget a szakemberek e-Inclusionnak nevezték el és teljesen új kihívás a mai társadalom számára" - tette hozzá Silhavy. "Az első fontos lépések egyike az integratív információs társadalom megteremtése felé az, hogy tudatosítsuk a problémát a politikusokban, a gazdasági döntéshozókban és a lakosságban" - hangsúlyozta Paul Timmers, az Európai Bizottság Informatikai és Távközlési Részlegének vezetője. Timmers közölte, hogy az Európai Bizottság nem véletlenül indította el idén az e-Inclusion: be part of it! nevű kampányát."... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11744667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása