Teljesen nyílt forrásúvá vált a Google Android
2008. november 03. írta: vecseilaszlo

Teljesen nyílt forrásúvá vált a Google Android

A Google megnyitotta az Android szoftverplatform teljes forráskódját és Apache licenc alatt elérhetővé tette. Ez nem csak azt jelenti, hogy a fejlesztők, szolgáltatók és hardvergyártók a legmélyebb rétegekig beleláthatnak a kódba, hanem azt is, hogy lényegében bárki piacra dobhat olyan telefont, ami erre a szoftverre épül.

Forrás: HWSW
Szerző:
Bodnár Ádám

"Az Apache licenc megengedi a szoftver szabad felhasználását, terjesztését és módosítását, azonban a GPL-lel ellentétben a módosított kódot nem kötelező nyilvánosságra hozni, illetve az így létrejött kód licence is tetszőleges lehet. A nyílt forrású licencek közül az Apache adja talán a legnagyobb szabadságot a szoftver- és készülékfejlesztőknek, ugyanis anélkül építhetnek egyedi megoldásokat az Androidra alapozva, hogy azokat feltétlen tovább kellene adniuk -- a mobilszolgáltatók aligha látnák szívesen, hogy egyedi megoldásaik a versenytársaknál bukkannak fel.

A Google kevesebb mint egy évvel ezelőtt indította útjára mobilos szoftverplatformját, amelyre" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr95744176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása