Kereshető flash oldalak
2008. november 03. írta: vecseilaszlo

Kereshető flash oldalak

Olvasó pókok - A látványos animációkat használó flashfájlokat a keresők pókjai nem tudták olvasni. Új szoftverekkel a rejtett tartalmat is ki tudják facsarni.

Forrás: hvg.hu
Szerző: Móray Gábor


"Az internetes forgalom legfőbb generátorai a keresők, nélkülük a webhelyek többsége minimális látogatószámmal vegetálna a világháló peremvidékén. Ehhez képest meglepő, hogy milyen sok oldal esik ki a keresők látóköréből, és nem csak azok a helyek, amelyek regisztrációhoz kötik a belépést, saját maguk köré emelve védőfalat. Paradox módon a félhomályos zónába süllyednek olyan oldalak is, amelyeknek eszük ágában sincs láthatatlanná válni, mi több, leghőbb vágyuk a látogatók odacsábítása. Csak épp olyan eszközt választottak vonzerejük fokozására, amelyet a keresők nem kedvelnek: a flasht.

Program kis szépséghibával
Az Adobe kiváló internetes animációs szoftvere mind ez idáig túl kemény diót jelentett a Google, a Yahoo és a többi kereső számára. Ezek a rendszerek egyáltalán nem vagy csak részlegesen tudták indexelni a flashfájlokba csomagolt információkat. Pókjaik csupán a statikus szövegekhez és hivatkozásokhoz tudtak hozzáférni, az animációkon belüli szövegeket nem látták, és azt se tudták megmondani, hogy milyen mélyen elásva helyezkedik el az információ a webhelyen belül, ami megnehezítette a relevancia kiértékelését.

Mindez elsősorban a hirdetési oldalak tulajdonosai számára jelentett gondot.

Nem tudták, melyik ujjukat harapják: ha a flasht választották fejlesztői eszközként, a keresőforgalom kiesése miatt vesztettek rengeteg potenciális látogatót, ha viszont lemondtak a flashről, oldalaik megjelenése vált unalmasabbá, ami végső soron ugyancsak csökkenthette a látogatószámot.

A probléma évek óta fennállt, és semmiképp se szolgálta a flash térnyerését. Most végre az Adobe-nak sikerült kivajúdnia a megoldást:" ... >>

(a cikket csak regisztrált felhasználók olvashatják!)

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr27743636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása