Google Chrome - elmaradt a gyors siker
2008. november 03. írta: vecseilaszlo

Google Chrome - elmaradt a gyors siker

A Google fel akarta kavarni a böngészők piacát - ez sikerült neki, azonban az már most látszik, hogy a várt roham elmaradt.


Forrás: sg.hu
Szerző:
Berta Sándor

"A Net Applications piackutató cég rendszeres napi és havi kimutatást készít a böngészők, például a Firefox, az Internet Explorer, az Opera, a Safari és az elmúlt hónap után a Chrome részesedéséről. A most nyilvánosságra hozott adatok érdekesek, ugyanis valóban bekövetkezett a változás, de nem úgy, ahogy arra a szakemberek számítottak.

Az Internet Explorer és a Firefox piaci részesedése egyaránt csökkent az elmúlt hetekben, azonban a folyamat nyertese - meglepetésre - nem a Chrome, hanem a Safari. Vannak állandónak nevezhető folyamatok, ilyen például, hogy mióta" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr73744609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.04. 15:22:04

A Chrome Safariként azonosítja magát másodlagosan, hogy felismerjék, azok az oldalak is, ahol csak az ismert böngészők jeleníthetik meg az oldalt, mert a számára ismeretlen user agent-et visszadobja. Azért Safari, mert mindkettő a Webkit motort használja, így ha bizonyos oldalak több böngészőre vannak optimalizálva, akkor azt a kódot kapja, amelyet a legkönnyebben fel tud dolgozni.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.11.04. 15:41:55

Csak érdekelne, hogy akkor miért lehet az, hogy sok oldallal nem működik a Chrome?
Lásd: techline.hu/szubjektiv/20080911_10_dolog_ami_hianyzik_a_google_chrome_bol.aspx

törölt-felhasználó (törölt) 2008.11.04. 18:06:57

Azért a Webaudit elég speciális. Egyáltalán mi az, hogy ivy kiterjesztésű a normál html és php után?
A bankok weboldalai megintcsak nem említhetők egy lapon. Ha Safarival megy, az csakis azért van (a maszkoláson kívül), mert a quirks (hibatűrő) mód támogatja.

Egyébként ez a cikk már elég régi, meg sok olyan van, ami maximum a cikkíró tapasztalata. Például nekem is FF és Opera is van a gépemen és mégis zökkenőmentes volt az importálás, mondjuk Operából át kellett először FF-ba, de egy 1%-os részedesésű böngészőt nem támogat egy béta, ez azért nem akkora nagy érvágás. Az Firefox sem támogatta régebben.

Az opciók már azóta bővültek, de valóban az egyszerűségre törekszik, nem pedig a legózd bele a kávéfőzőt is elvet követi. :D
A magyar nyelv no comment, örüljünk, hogy ilyen is van, én angolul használok minden szoftvert, nagyban megkönnyíti a dolgomat.

Könyvjelzőkezelő már van és folyamatosan fejlődik. Skinezhetőség van, nem hivatalosan, de a Chrome a használhatóságra és gyorsaságra törekszik és ez így van jól. A Google sem olyan, mint a Yahoo, azt is azért szeretjük. A Vistafüggő magic_browzR (amit még foltozgatnak) meg akinek nem nyeri el a tetszését az tényleg fesse ki alkoholos filccel a monitort. :D

A title gyorstippszerűen megjelenik, ha ráviszed az egeret, a címsorban amúgy is csak az aktív tabé jelenik meg. Akkor nem mindegy, hogy a tabra rákattintasz, vagy csak az egeret viszed rá? Ennél jobb ötlet ritkán született, mégis van, aki leszólja. Minek? Állapotsáv is automatikus és ez így van jól. Nem takar ki, viszont hasznos. Aki ezeket igényli, az csak a rossz berögződések rabja.

A keresőmező szintén felesleges. Nincs funkcionális haszna, csak rossz megszokás.

Tehát ez a cikk erősen szubjektív és mára már elavult információkat közöl.

Egyébként meg a maszkolás nem 100%-os és nem működik minden oldalon. A magyaropera blogon volt egyszer egy lista, hogy melyik oldalnak nem nevezhető förmedvényeken van az, hogy SZÁNDÉKOSAN küldenek rossz kódot a böngészőnek, jelen esetben az Operának, de régebben a Firefox is kapott ilyet, amíg nem terjedt el. A sok lusta webfejlesztő mindent bevet, hogy kevesebbet kelljen neki dolgozni.
süti beállítások módosítása