Az európai keresőpiacon gyújtaná be rakétáit a Microsoft
2008. november 03. írta: vecseilaszlo

Az európai keresőpiacon gyújtaná be rakétáit a Microsoft

Sok pénzt költ itt a Microsoft ● Évi 28 milliárd a tét


Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel
http://www.hwsw.hu/impresszum.php3

"A Microsoft csütörtökön Párizsban jelentette be, hogy új kutatóközpontokat hozna létre az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban, melyek célja elsősorban az internetes keresési technológiák fejlesztése lenne, hosszútávon pedig a Google és a Microsoft közti online szakadék szűkítése.

Steve Ballmer a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a központok Párizs mellett, Londonban és Münchenben lesznek, többszáz embert foglalkoztatnak majd, bár arról nem árult el részleteket, hogy mekkora összeget szántak a létrehozásukra. Annyit mondott a Microsoft vezető mindössze, hogy egy olyan időszakban kezdenek nagyértékű beruházásba, amikor mindenki feszült a pénzügyi helyzet miatt és nem mer kezdeményezni, a szoftveróriás viszont a kemény körülmények ellenére is abban bízik, hogy az ilyen projektekkel biztosíthatja a simább jövőt. Az EU is bizonyára örömmel látja a Microsoftot, hiszen 600 millió dollárt költ el itt az öreg kontintensen kutatás-fejlesztésre minden évben, az ilyen beruházások pedig biztosítják, hogy ezen nem is fog változtatni a közeljövőben.

Az európai piac fontossága mellett a Microsoftot vonzotta az is, hogy mindhárom ország adómentességet kínált a beruházásra, így duplán is megérte ide települni. Christine Lagarde, francia pénzügyminiszter-asszony hozzátette, hogy a nyolc évvel ezelőtt aláírt lisszaboni szerződésnek megfelelően erősíteni kell a technológiai ipart az EU-ban, így nem is kérdés, hogy Franciaország és a többi tagállam is engedékeny az ilyen projektekkel." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr70742706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása