Analitika a rövid url-ben?
2008. november 03. írta: vecseilaszlo

Analitika a rövid url-ben?

Analitika a rövid url-ben?


Forrás: Webisztán - webcserkészet 2.0

"Azt hiszem több olyan embert ismerek, aki kifejezetten felháborítónak tartja a TinyUrl és társai létezését, mint aki nem. Miért? Hát mert a rövid url-ből egyáltalán nem lehet következtetni arra, hogy milyen weboldalt rejt a link. És ezzel sokan szeretnek is visszaélni.

(Akiket nem érdekel ez a téma, azoknak mondom, hogy a magyar internet atyja hétfőtől új projektbe kezd. Bulvárhíradónkat hallották.)

A TinyUrl létjogosultságát a Twitter mutatta meg. 140 karakterbe préselni egy átlagos url-t, és még hozzá némi szöveget is, hát ez majdnemhogy lehetetlen feladat. Még akkor is, ha egyre több szájt használ olyan szépen formázott, a lehetőségekhez képest rövid url-eket, mint mondjuk a YouTube. (Jó, tudom, nem túl informatívak az url-jeik, de legalább rövidek. És van olyan helyzet, amikor ez a fontos.)

Szóval ha elfogadjuk azt, hogy igenis vannak olyan helyzetek, amikor ésszerű rövid url-t használni, akkor legalább nyerjünk is valamit azzal, hogy nem ismerjük a céloldalt. És akkor ismerkedjünk meg a" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr19744191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása