Az internet lett a legfontosabb álláskeresési eszköz
2008. október 20. írta: vecseilaszlo

Az internet lett a legfontosabb álláskeresési eszköz

Az internet lett a legfontosabb álláskeresési eszköz


Forrás: SanomaBudapest az Újmédia-divízió blogja

"A Profession.hu és az NRC legfrissebb online álláskeresési kutatása szerint a 18-49 éves internetező felnőtt korosztály többsége a világhálót tartja a legfontosabb eszköznek az álláskeresésben. Munkahelyválasztáskor a legfontosabb szempontjaik a stabil munkahely, a jó munkahelyi légkör, valamint a jövedelem nagysága. Körükben a banki, pénzügyi és az informatikai munkalehetőségek a legnépszerűbbek. Az utóbbi években a mobilitásuk alig változott: a vizsgált populációnak csupán minden második tagja költözne el jelenlegi lakóhelyéről egy új állás kedvéért, de ők sem utaznának 10 kilométernél távolabb mostani otthonuktól.

A Profession.hu, Magyarország legnépszerűbb álláskeresési portáljának az NRC piackutató céggel közös felmérése 2008. I. félévének végén vizsgálta a 18-49 év között internetező lakosság álláskeresési szokásait, szocio-demográfiai és foglalkoztatási helyzetüket, valamint a nekik segítséget nyújtó álláskeresési oldalakat.

„A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy a megkérdezettek nagyobb része mára az internetet tartja a leggyorsabb és legkényelmesebb álláskeresési eszköznek” - mondja Martis István, a Profession.hu vezetője. „A felmérés adatai azt mutatják, hogy körülbelül minden második ember használta már az internetet álláskeresésre, azaz vagy keresgélt az álláshirdetések között, vagy feltöltötte az önéletrajzát, vagy információkat szerzett szakmai portálokon, avagy a három lehetőség közül többet is használt” - elemzi az adatokat Martis István." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

nrc

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr61722488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása