E-vásárlás: most éri utol az uniós jog hazánkat
2008. október 13. írta: vecseilaszlo

E-vásárlás: most éri utol az uniós jog hazánkat

Egy hónap a házhozszállítás ● Kicsit binyolultabb lesz majd ● Alapvetésekkel sem vagyunk tisztában


Forrás: [origo]


"Az egész Európai Unióra kiterjedő egységes fogyasztóvédelmi szabályozást terveznek bevezetni az elektronikus vásárlások kapcsán. Az uniós tervezettel már ma nagyjából azonosak a hazai jogszabályok, ezért nálunk nagy változás nem várható.

A Meglena Kuneva uniós fogyasztóvédelmi biztos által beharangozott új direktíva-tervezet olyan kérdéseket szabályoz, amire nálunk már van törvény. Például az, hogy a netes vásárlás előtt a fogyasztók egyértelmű tájékoztatást kapjanak az árakról és a további költségekről és díjakról, nálunk már meglehetősen alapvetőnek mondható. A felvilágosítás a termék főbb jellemzőiről, a kereskedő nevének és címének a feltüntetése - melyek az uniós tervezetben szerepelnek - nálunk már közel tíz éve jogszabályba foglalt kötelezettségek az e-boltok tulajdonosai számára." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr13709721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása