Már hang alapján is keres a Google
2008. október 10. írta: vecseilaszlo

Már hang alapján is keres a Google

A Google már nem csak a weboldalak szövegében, de a feltöltött videófájlok szövegében is tud keresni. A szolgáltatás egyelőre csak a YouTube-on található amerikai választási kampánnyal kapcsolatos filmekre tesztelhető.

Forrás: Agent.Portal

"A webes videófájlok közötti eligazodást eddig csak a manuálisan hozzájuk rendelt szemantikus információk: címkék, a videók címei, rövid leírásuk, a hozzájuk írt megjegyzések illetve a feltöltők neve segítették. A videón belül elhangzott szavak, mondatok azonban mindaddig rejtve maradtak, míg valaki végig nem nézte az egész filmet.

A Google által a napokban elindított Audio Indexing, vagy röviden GAudi nevű szolgáltatás most meghozta a rég várt áttörést." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8698163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása