Szakértő válaszol: offshore webáruház és munkanélküli segély
2008. október 03. írta: vecseilaszlo

Szakértő válaszol: offshore webáruház és munkanélküli segély

Olvasó kérdez
(releváns részlet a cikkből)

Forrás: hvg.hu


"Webáruházat működtetek, és az esetleges adómegtakarítás kapcsán gondolkodom rajta, hogy az itthoni vállalkozás helyett egy Európai off-Shore, vagy Szlovák cégként működnék tovább. A kiszállítást végző futárszolgálat részéről nincs akadálya, hogy egy nem itthoni számlára utalják át az utánvételesen beszedett összegeket. A bevétel így egy nem magyarországi számlán keletkezne, így itthon nem kellene adóznom. Túl egyszerűen gondolom ezt, és ez így legális egyáltalán, vagy nem?

A kedvezményezett részére történő átutalás más, mint a tevékenység végzésének helye. A kettős adózás elkerülését célzó OECD Modell Egyezmény értelmében a telephely meghatározásában azt kell figyelembe venni, hogy az adott társaság rendelkezik-e a kérdéses országban állandó üzleti hellyel vagy pedig olyan független képviselővel, aki a társaság nevében szerződések kötésére jogosult illetve árukészletet tart fenn a megbízójához érkező megrendelések kielégítésére. Az Ön által adott információ szerint a termékértékesítés Magyarországon történne. Ezek szerint a webáruház magyarországi tevékenysége változatlanul Magyarországon lenne adóköteles."

Szakértő válaszol: offshore webáruház és munkanélküli segély
a teljes cikk

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető:
vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr64677474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása