Internetes házfoglalók nyúlnák le a bedőlt bankokat
2008. október 03. írta: vecseilaszlo

Internetes házfoglalók nyúlnák le a bedőlt bankokat

Megszednék magukat ● Mint a cukrot


Forrás: inforadio.hu - a hírportál
Szerző: Szvetnik Endre



"Ahogy lenni szokott a válságok idején, mindig akadnak, akik a zavarosban halászva próbálják megalapozni sikerüket. Közéjük tartoznak azok is, akik nagy befektetési bankok összeomlása, és az azt követő fúziós hírek nyomán lefoglalták az újonnan létrejövő cégek lehetséges internetes címeit: a Merrill Lynch és Bank of America címvariációit például több tízezer dollárért kínálják. Közben megnőtt a kereslet az aukciós oldalon a tönkrement bankok emléktárgyai is.

Kis befektetésből nagy pénz - ez mozgatja azokat a vállakozó szellemű felhasználókat - vagy ahogyan nevezik őket, "cyberquattereket", azaz netes házfoglalókat -, akik a bankválságból probálnak hasznot húzni.

A Lehman Brothers többezer, egyik napról a másikra kirúgott dolgozója - köztük az a szerencsétlenül járt francia fiatalember, aki Londonba érkezve mindössze egy órányi munkaidő után számíthat elbocsátásra - kétségbeesetten keres munkát.

A netes házfoglalók közben gyorsan mozgásba lendültek: annak hírére, hogy a nagy bankok egyike, a Merrill Lynch nem tűnik el, hanem felvásárolja a Bank of America, elkezdték lefoglalni a szóba jöhető internetes címeket." ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3677497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása