Az ügyfélszolgálatokon hatalmas üzlet az adatkereskedés
2008. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Az ügyfélszolgálatokon hatalmas üzlet az adatkereskedés

A németországi adatlopási botrány megrázta az egész társadalmat, s a törvényi szigorítást valószínűleg egyhangúan meg fogják szavazni.

Forrás: ITcafé
Szerző:
Dajkó Pál


"Hatalmas botrány támadt a héten Németországban abból, hogy kiderült: akár 10–20 millió német állampolgár személyes adatai is keringhetnek a feketepiacon, melyekhez bagó pénzért hozzá lehet jutni.

Ez a hatalmas szám Thilo Weichert, Schleswig–Holstein tartomány fogyasztóvédelmi biztosának becslése, aki a fogyasztóvédelmi hivatal munkatársait bízta meg azzal, hogy vásároljanak illegálisan személyes adatokat, hogy feltérképezzék a helyzetet. Az intézkedés előzménye volt, hogy a múlt héten kaptak egy CD-t, mely 17 ezer ember adatait tartalmazta (név, születési dátum, telefonszámok, lakcím, bankszámlaszám, számlatörténet), ám az igazi vihar akkor támadt, amikor a „fedett ügynökök” két nap alatt 850 euróért hatmillió német hasonló adataihoz jutottak hozzá." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr14627357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása