Magukhoz kötnék a tanárokat a könyvkiadók
2008. augusztus 27. írta: vecseilaszlo

Magukhoz kötnék a tanárokat a könyvkiadók

Nem lesz tankönyvkáosz ● A HEFOP-os iskoláknál lehetnek gondok ● Nem szálltak el idén az árak ● Jobban járnak a nagycsaládosok ● Minden kiadó a tanárok kegyeit keresi ● A programok mellet árengedmények is

Forrás: FigyelőNet - üzlet&siker
Szerző: Homonnai Gábor



"A híresztelésekkel ellentétben nincs nagy tankönyvhiány az iskolákban és az árak is csak 4-5 százalékkal emelkedtek. Néhány nagyobb kiadó tartja kezében a piacot, a drasztikus árverseny azonban elmarad, évek óta jól megférnek egymás mellett a kisebb cégekkel. Mindegyikük arra törekszik, hogy a tanárokat hosszabb távon magához édesgesse.

Néhány hete a magyar sajtó egy része még arról írt, hogy szeptember elején többszázezer tankönyv hiányzik majd az iskolákból az oktatási tárca egy idei rendelete miatt, amely újraíratta az alsós könyvek egy részét. Az Oktatási Hivatal engedélyeztetési eljárása egyébként is hosszadalmas.

„A 90 napos határidő helyett, gyakran 5-6 hónapba kerül, amíg megkapja az engedélyt és a számot a tankönyv” – mondta el az FN-nek Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének (TVOT) elnöke, az egyik kisebb kiadó ügyvezetője. A tárca ugyanakkor az idei évben még december végéig haladékot adott a kiadóknak és a még nem engedélyezett kiadványokból (úgynevezett lila listás könyvek) is rendelhettek az iskolák." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr54635077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása