A könyvkiadók is félnek a fájlcserétől
2008. augusztus 18. írta: vecseilaszlo

A könyvkiadók is félnek a fájlcserétől

A könyvkiadók is félnek a fájlcserétől


Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
Hargitai Miklós  


"Szövetségesre találtak az európai zenekiadók a fájlcserélők ellen folytatott jogi és PR-csatákban. Kiderült, hogy a könyvkiadók egy részét is hasonló hátrányok érik a jogdíjmentes fel- és letöltések miatt.

A könyvműhelyeknek - saját álláspontjuk szerint - sürgős jogi védelemre lenne szükségük, a "könyvhallgatásra" alkalmas mobiltelefonok ugyanis egy-két éven belül robbanthatják az illegális hangoskönyvpiacot.

A kiadók eleinte az ágazat reménységeként tekintettek a különféle formátumú hangoskönyvekre: azt remélték a tömörített állományú hangfájloktól, hogy ellensúlyozni tudják a nyomtatott kiadványok terén tapasztalt keresletcsökkentést. Az mp3-lejátszók divatja 2005-re fel is futtatta a hangoskönyvek forgalmát, ám a kereslet a legális (fizetős) letöltőhelyekről hamarosan átterelődött a fájlcserélő hálózatokra.

Egy hangoskönyvet" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr67617571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása