Az e-diktatúra veszélyei
2008. augusztus 15. írta: vecseilaszlo

Az e-diktatúra veszélyei

Alanyvédelem


Forrás: hvg.hu
Szerző: Zádori Zsolt


"A fejlett infokommunikációs technológia megfoszt bennünket magánéletünk maradékaitól is. Nem csupán technikai, hanem társadalmi problémáról van szó - állítják a privátszférát erősítő technológiák, a PET-ek (Privacy Enhancing Technology) magyar élharcosai.

A bárhol elhelyezhető rádiófrekvenciás chip (RFID), a számítógépünkre telepített láthatatlan webpoloska, a vásárlási szokások ismeretében "testre szabott" ár egy webes áruházban, mind-mind az üzleti világnak abból az igényéből születtek, hogy minél többet tudjon meg rólunk, és ezt a tudását kamatoztassa is - sokszor a mi kontónkra.

Orwell világában az állam túlhatalmát megtestesítő Nagy Testvér avatkozik be a polgárok magánéletébe, Philip K. Dick sci-fi-regényeiben pedig a "Vállalat", egy üzleti alapon működő szuperrendszer." ... >>

(a cikket csak regisztrált felhasználók olvashatják!)

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr54617401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása