Indulhat az európai digitális könyvtár
2008. augusztus 13. írta: vecseilaszlo

Indulhat az európai digitális könyvtár

Indulhat az európai digitális könyvtár


Forrás: [origo] techbázis


"Ősszel megkezdheti működését az európai digitális könyvtár, amelynek révén a könyvekben, zenei alkotásokban, festményekben, fényképeken és filmeken őrzött sokszínű európai kultúra hosszú távon mindenki számára elérhető lesz egyetlen internetes portálon keresztül - jelentette be az Európai Bizottság.

A brüsszeli uniós végrehajtó szerv biztosa, Viviane Reding azonban azt is jelezte, a teljes körű működéshez még az uniós tagállamok további erőfeszítéseire lesz szükség. A kulturális művek digitalizálásával az európai polgárok számára elérhetővé válnak majd a külföldi múzeumok, könyvtárak és levéltárak anyagai anélkül, hogy a keresett adatok felkutatására utazni kényszerülnének vagy több száz oldalt kellene átböngészniük." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr56612991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása