Eyetracking - keresők találati oldalain (tanulmány keresőkről)
2008. augusztus 07. írta: vecseilaszlo

Eyetracking - keresők találati oldalain (tanulmány keresőkről)

Eyetracking - keresők találati oldalain (tanulmány keresőkről)



Forrás: SEO blog - Longhand

Véleményem szerint nagyon izgalmas téma a szemkövetéses vizsgálatok eredményeinek elemzése, boncolgatása. És hogy miként jön az e-kereskedelemhez? Nagyon egyszerűen: az offline világban a vezető cégek szeretnek minél többet megtudni vásárlóikról, fogyasztóikról, hogy minél hatékonyabban tudjanak nekik ajánlatokat tenni, végső soron értékesíteni. Az onlineban a szemkövetéses vizsgálatokkal is pont ez a helyzet: ha tudjuk, hogy miként és hogyan olvasnak (szkennelnek) benünket látogatóink, mik azok a fontosabb pontok egy website-on amiket megnéznek, (vagyis megismerjük szokásaik egy részét), máris sokkal hatékonyabbak lehetünk mi is: a site kialakításában, azaz a website ergonómiában, a színek, gombok, menük, keresők elhelyezésében, az üzenetek megfelelő helyen történő ki- vagy elhelyezésében, vagyis végső soron az értékesítésben.
Persze ezek nem olcsó, házilag elvégezhető kísérletek (próbálkozni azért lehet), de éppen a szemmozgásos kísérletek eredményeinek közkinccsé tételére született ez az összefoglaló.


"Az eyetracking módszerére épülő tanulmányok, amelyek felhasználók szemmozgásának követéséről és elemzéséről szólnak, nagyon hatékony tanácsokkal szolgálnak, mind designerek felé, usability tekintetében, mind a keresőmarketing szakemberek számára főként a hirdetések és keresési találatok pozicióit illetően.
Néhány érdekesebb, a keresőmarketing témakörét érintő eyetracking tanulmányt tekintek át ebben a bejegyzésben ..." >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr56530848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása