Magánszféránkkal fizetünk a neten
2008. július 04. írta: vecseilaszlo

Magánszféránkkal fizetünk a neten

Magánszféránkkal fizetünk a neten


Forrás: index
Szerző:
Anarki

"Kell öt giga tárhely? Jó, de akkor cserébe elolvasom a mailjeidet. Közösségi szájton helytelenkednél? Regisztrálj, és készülj a legrosszabbra. Bár még néhány éve is elképzelhetetlen lett volna, most megtörténik: sátáni alku keretében személyes adatainkkal fizetünk a Google-nek és a Facebooknak. Önként, bizony, dalolva.

Volt idő, nem is olyan régen, amikor a magánszférát semmibe vevő cégek egy-egy akciója felhasználók tömegeit háborította fel. Emlékeznek még a kilencvenes évek végének folyamatos cookie-botrányaira? Vagy arra, amikor az Intel 1999-ben egyedi sorozatszámmal látta el a csipjeit, hogy egyenként azonosíthatóak legyenek a neten vásárlók? Vagy akár a felhördülésre, miután az Index úgy döntött, kattintható lesz a Törzsasztalban fórumozók neve, és egyszerre látható lesz minden hozzászólás? Vagy amikor a WiW-ből iWiW lett, és egy csapásra láthatóvá vált minden felhasználó ismerősi köre?

Volt idő, hogy nem jelent meg számítástechnikai magazin anélkül, hogy" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr77553248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása