Mi is az a SaaS? Nem a dadogós madár...
2008. június 27. írta: vecseilaszlo

Mi is az a SaaS? Nem a dadogós madár...

Mi is az a SaaS? Nem a dadogós madár...


Forrás: ITpages

A mai fejlődő IT világban - ami inkább már ICT -, egyre többször találhatjuk magunkat szembe ezzel a szóval. A SaaS jelentése Software as a Service, azaz szoftver mint szolgáltatás. Egyre több alkalmazás felhasználását kínálják a vállalatok a fenti keretek között, de mit is jelent ez pontosan? A vállalati döntéshozói oldalról közelítettük meg a kérdést, és egyszerre beszélünk előnyeiről és hátrányairól.

Az alkalmazások fejlődésük során, számos stációt bejártak már. De ha elfogadjuk, hogy a történelem ismétli önmagát, akkor ez (részben ugye) igaz az IT világára is. Kezdődött nagyteljesítményű számítógépekkel, amikre terminálok csatlakoztak - és használták az erőforrásait programok futtatására. Majd jöttek a kliens-szerver alapú megoldások, ahol a szerveren lévő adatbázist / szerveralkalmazást használták, a kliensek erőforrásai révén. Majd jöttek a vékonykliens alapú megoldások, ahol az alkalmazásokat már egy webböngészőből tudtuk futtatni. Innen már csak 1 lépés a SaaS technológia, ugyanis megteremtődtek a hálózati sebességhez kapcsolódó feltételek. Megint ott tartunk, hogy nagyteljesítményű központi számítógépeket használunk terminálokon. De nemcsak a hardverünk és szoftverünk lesz egy szolgáltató termében zárva, hanem adataink is ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr10542292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása