A kód neve: Google - Elindult a Google programozási versenye
2008. június 24. írta: vecseilaszlo

A kód neve: Google - Elindult a Google programozási versenye

A kód neve: Google
 
 

Budapest, 2008. június 24.

Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!     

A Google Code Jam egy - kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló - programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben. 

A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából - Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika - származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

 Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell a http://code.google.com/codejam/contest/registration oldalon - ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A verseny fordulói:
Selejtező: A selejtezőben három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig. 
Online fordulók: Az online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad állva, három részből állnak.
Elődöntő: Az ötszáz legtöbb pontot összegyűjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely különböző Google irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők.
Döntő: A száz legjobb versenyzőt a Google meghívja mountain view-i központjába, ahol bebizonyíthatják, hogy melyikük a legrátermettebb.

A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár, amit az alábbiak szerint osztanak szét:

Versenyző(k)Díj
1. helyezett$10,000
2. helyezett$5000
3. helyezett$2500
4-10. helyezett$1500
11-30. helyezett$1000
31-50. helyezett$750
51-75. helyezett$500
76-100. helyezett$250

 

Ha szívesen beszélgetnél a versenyről más indulókkal, regisztrálj a google-code@googlegroups.com levelezőlistára.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42536608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása