Kulcsszavak - konkurenciaelemzés: keresőoptimalizálás előkészületei
2008. június 22. írta: vecseilaszlo

Kulcsszavak - konkurenciaelemzés: keresőoptimalizálás előkészületei

Kulcsszavak - konkurenciaelemzés: keresőoptimalizálás előkészületei



Forrás: SEO blog - Longhand

Miért is van kiemelt jelentősége a konkurencia-elemzésnek az e-kereskedelemben? Végsősoron azért, hogy minél hatékonyaóbbak legyünk.

Az online világban egy kicsit mindig és minden másképpen működik, mint az offline kereskedelemben. (persze azért az alapok itt is ugyan azok: bizton állítom, hogy egy jó és technikai érzékkel rendelkező offline kereskedő ugyan jól boldogul(na) az online kereskedelemben is, mint a hagyományos területen) Nagyon sokat jelent az online világban az, ha tudjuk, hogy a konkurenciáink milyen szavakra hirdetnek, hol jelennek meg, hogyan optimalizálják az oldalaikat, mennyi és milyen linkek mutatnak rájuk, milyen technikákat alkalmaznak (eMail marketing, linkmarketing, keresőmarketing, ...) vagy éppen milyen új technológiákat vetnek be a hatékonyabb értékesítés okán. Márpedig ezeket az adatokat az online világban kis utánajárással gyorsan és egyszerűen megszerezhetjük, "kontroll alatt tartva" így a konkurenciát, sőt sok esetben tanulhatunk is tőlük.


"Remek cikket írt Rand Fishkin a célzott kulcsszavaink - kifejezéseink és azok konkurenciájának a felméréséről a Google keresési kapcsolóinak a használatával.
Inanchor, Intitle, Inurl, elég jól ismert parancsok SEO-val foglalkozók számára, de a felhasználásukról nem túl sok cikk szól általában.
A három parancs olyan tulajdonságokat érint weboldalak kapcsán amely a legmeghatározóbb szempontok kulcsszavak általi rangsorolásban.
Lássuk Rand cikkének egy magyar példára interpretált verzióját, amit az elmúlt hét élményei alapján a hotel pécs szavakkal készítettem el ..." >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8530780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása