News4Me: személyre szabott e-újság
2008. június 13. írta: vecseilaszlo

News4Me: személyre szabott e-újság

News4Me: személyre szabott e-újság



Forrás: SG.hu
Szerző: Berta Sándor



A Berlini Műszaki Egyetem és a Deutsche Telekom T-Labs nevű fejlesztőlaboratóriuma közösen dolgozták ki egy szeméylre szabható elektronikus napilap alapjait.

"Az a tervünk, hogy minden olvasónak csak olyan híreket szállítsunk, amik érdeklik. Szeretnénk a különböző újságok tartalmából készült individuális cikkválogatást letenni az emberek elé és ezt egy nagy kijelzős mobil készülékén tekinthetnék meg" - közölte Dávid Kapitáni technikus. A megoldás nagyban hasonlít a Google által elindított iGoogle szolgáltatáshoz, azonban a News4Me kizárólag azokra a tudósításokra és beszámolókra támaszkodik, amelyek a nyomtatott lapokban jelentek meg. Emellett a szakemberek szeretnék megtartani a nyomtatott médiák formáját is.

"Minden újság vagy magazin olvasójának megvan a maga érdeklődési köre, olyan témák, amelyekről nagyon szeret olvasni. Gyakorlatilag nincs olyan személy, aki egy lapnak az összes cikkét és rovatát elolvasná, az első oldaltól az utolsóig" - tette hozzá a kutató. A Deutsche Telekom T-Labs részlegénél olyan algoritmusokon dolgoznak a szakemberek, amelyek lehetővé teszik a News4Me szoftvere számára, hogy csak azokat a cikkeket és híreket válassza ki, amelyek az adott olvasót érdeklik. Így senkinek sem kell átlapoznia az egész újságot és megtakarítható az eredeti példány megvásárlása is.

"A News4Me segítségével bárki összeállíthatja a saját személyre szabott lapját, amelyben a különböző forrásokból származó, de kizárólag az őt érdeklő tudósítások és beszámolók kapnak helyet" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr84518518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása