Mire kell figyelni online vásárlás esetén?
2008. június 12. írta: vecseilaszlo

Mire kell figyelni online vásárlás esetén?

Mire kell figyelni online vásárlás esetén?



Forrás: webshop.hu


Ha ezeket betartod, soha nem érhet baj, és tudni fogod, hogy egy webáruház veszélyes vagy biztonságos.

1. Fizetés
Magyarországon a webshop vásárlók körében legelterjedtebb az utánvétes fizetési mód. Ez azt jelenti, hogy a terméket kiszállító futárnak kell fizetni, az átadást követően. A hazai webáruház vásárlók jelenleg ezt tartják a legbiztonságosabbnak, noha vannak más veszélytelen, ugyanakkor egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldások is, mint pl. a virtuális kártya és a PayPal (ezekről hamarosan bővebben olvashatsz a webshop.hu oldalon).

Webáruházban való vásárlás előtt nézd meg a fizetési módokat. Ha a webshop biztosítja az utánvét lehetőségét, akkor nem lehet gond, hiszen csak a termék átvételét követően kell fizetned (amennyiben valóban azt kaptad, amit a webáruház kínálatából megrendeltél).

Ha kártyaszám megadásával fizetsz, akkor tartsd be a biztonsági előírások ide vonatkozó részét, amit lentebb olvashatsz.

2. Garancia
A webshop-ban vásárolt termékekre ugyanazok a garanciák vonatkoznak, mint ha offline vásároltad volna. Figyelj arra, hogy átvételkor megkapd a termék kitöltött garanciajegyét!

Mivel vásárlás előtt nem tudod a valóságban megnézni a terméket, hiszen annak csak a képe és leírása áll rendelkezésre, az átvétel után 8 napon belül visszaküldheted a terméket, amit a webshop üzemeltetőjének kötelessége visszavenni és a teljes árat visszaadni. (A szállítási költség ebbe nem tartozik bele, tehát azt a vevő állja.) ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr90516651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása