Long tail (hosszú farok)
2008. június 12. írta: vecseilaszlo

Long tail (hosszú farok)

Long tail (hosszú farok)
- mit jelent? -


Forrás: KKV Online-marketing Blog


Az új "Mit jelent?" rovat első epizódja a long tail, magyarul hosszú farok kifejezéssel, illetve a mögötte álló elmélettel foglalkozik.

Tömörített/egyszerűsített változat: a long tail elmélet szerint az interneten elterjedt új és rendkívül sikeres kereskedelmi-, ill. szolgáltatási megoldások (egyik) alapja a fizikai korlátok megszűnése. Egy webshop kínálatában nem játszik szerepet az üzlet mérete és fizikai vonzáskörzete, ezért nagyságrendekkel nagyobb "árukészlet" is tartható és a potenciális vásárlók köre is megsokszorozódik. Gyakorlatilag megszűnt a "nem éri meg foglalkozni vele" típusú, nagyon kis volumenben fogyó termék fogalma. A long tail pontosan ezekből a termékekből történő - akári csak havi 1-1 darab - értékesítések összességét jelenti, ami sok esetben jelentős részét teszi ki az egésznek, sőt akár meg is haladhatja a "slágertermékek" forgalmát.

A long tail kifejezést és elméletet ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr25516601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása