Két felnőttből egy könyvvásárló
2008. május 20. írta: vecseilaszlo

Két felnőttből egy könyvvásárló

Két felnőttből egy könyvvásárló



Forrás: Népszabadság Online

A Nemzeti Kulturális Alap megbízásából a korábbi kulturális vizsgálatok folytatásaként a Szonda Ipsos 2008 elején kutatást végzett a hazai lakosság könyvvásárlási szokásairól. Ennek során válaszokat kértek arra vonatkozólag is, hogy a megkérdezettek mikor vásároltak legutóbb könyvet.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) adatai szerint 2007-ben a könyvforgalom közel 70 milliárd forint volt. Ezt a pénzt legfeljebb a felnőtt lakosság fele költötte el. A másik fele régebben vagy éppen soha nem vásárolt könyvet. A válaszadók 30 százaléka ugyanakkor vett már könyvet ebben az évben is. A válaszadók 10 százaléka azonban még soha nem vásárolt könyvet, további három százaléka pedig olyan régen, hogy már az idejére sem emlékszik.

A korábbi kutatásokból ismert, hogy a nők többet olvasnak, mint a férfiak, de a mostani adatokból az is világos, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr30478746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása