Világhálós Larousse versenyben a Wikipediával
2008. május 14. írta: vecseilaszlo

Világhálós Larousse versenyben a Wikipediával

Világhálós Larousse versenyben a Wikipediával

A lexikonairól híres francia Larousse könyvkiadó bejelentette, hogy larousse.fr honlapon létrehozza az interneten "az első felhasználói közreműködéssel készített enciklopédiát", amely - a Wikipediával versenyben - lehetővé teszi állandó anyagának megtekintését és az internetezők szócikkeinek feldolgozását.

A műfajok keveredésének elkerülése érdekében a két különböző forrásból eredő anyagokat világosan megkülönböztetik: az egyik oldalon a Larousse nyomtatott lexikonjának cikkei (mintegy 150 ezer cikk és 10 ezer fotó), a másikon az internetezők által készített anyagok lesznek. "Az emberek egyre inkább megszokják ezt a sokféleséget és különbséget tudnak tenni egy referenciaként kezelhető írás és egy vélemény között" - jelentette ki Line Karoubi, a kiadó szótár- és lexikonrészlegének helyettes vezetője, megemlítve az önkéntes szerzők által készített Wikipedia internetes tudástár nagy nemzetközi sikerét.

A larousse.fr azonban több ponton eltér majd a Wikipedia módszerétől. Míg az utóbbi írásai ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16468116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása